Dagindeling

Als schooltijd eindigt rond 13.00 en de kinderen zijn aangekomen op De Bosplaats, eten we in vaste groepjes met z’n allen aan tafel boterhammen. Als schooltijd eindigt rond 15.00 lopen de kinderen de woonkeuken binnen en krijgen ze iets te drinken. Rond 16.00 uur drinken de kinderen in vaste groepjes sap met een koekje en […]

Agenda

Dagindeling

Als schooltijd eindigt rond 13.00 en de kinderen zijn aangekomen op De Bosplaats, eten we in vaste groepjes met z’n allen aan tafel boterhammen. Als schooltijd eindigt rond 15.00 lopen de kinderen de woonkeuken binnen en krijgen ze iets te drinken. Rond 16.00 uur drinken de kinderen in vaste groepjes sap met een koekje en fruit en kunnen de kinderen die net uit school zijn een boterham nemen. De leiding is er op deze momenten voor de kinderen en biedt een luisterend oor voor alle belevenissen en gebeurtenissen van die dag.

Buiten de gezamenlijke momenten in groepen is het vrije spel het belangrijkst. Een kind heeft na een dag school behoefte om zelf de keuze te maken in wat het wil gaan doen. Wel zal de groepsleiding het buitenspelen stimuleren. Daarvoor zijn op De Bosplaats ook veel materialen aanwezig: skelters, scheppen en ander materiaal voor in de zandbak, springtouwen, eenwielers, skeelers, tafeltennistafel, voetbal, planken en lappen voor huttenbouwen, steppen, etc. Binnen heeft de Bosplaats o.a. speelhuisjes, blokken, karren, prentenboeken, auto’s, spelletjes, poppen, knutselmaterialen voor de jongere kinderen, voor de oudere kinderen meer op hun leeftijd afgestemde boeken, bordspelen, knutselmaterialen en gereedschap, verkleedkleren, en dergelijke.

Vanuit onze pedagogische visie is er geen computer, muziekinstallatie of televisie op de groepen aanwezig.

De groepsleiding houdt voortdurend het evenwicht tussen het groepsgebeuren en de individuele behoeften van het kind in de gaten en schat steeds in waar een kind stimulans of sturing nodig heeft of juist niet.

Bij het weggaan is het de gewoonte dat de kinderen “hun” leiding een hand geven. Dat is een mooie duidelijke afsluiting van de tijd op De Bosplaats. Bovendien kan de leiding dan nog even helpen herinneren aan iets wat mee naar huis moet, de ouder zo nodig informeren over iets wat is voorgevallen, en in de gaten houden of het kind op de juiste tijd (als het zelfstandig mag) en met de juiste persoon mee gaat.

Socrateslaan 22 • 3707 GL Zeist •06 - 1635 7540 jr / 06 - 4576 4055 sr
B. v Tuylllaan 35 • 3707 CV Zeist • 06 - 4417 8346
Bergweg 10 • 3701JK Zeist • 06-17 11 50 33