Kinderen 4 t/m 7 jaar

De beneden-groep is de groep met kinderen uit de kleuterschool en klas 1, dat is de leeftijd van 4 tot en met ongeveer 7 jaar (groep 1 t/m 3). De jongste groep kinderen heeft op de begane grond een grote hal met toiletten, een speel/woonruimte, een woonkeuken en een speelruimte waar we met elkaar eten, […]

Agenda

Kinderen 4 t/m 7 jaar

De beneden-groep is de groep met kinderen uit de kleuterschool en klas 1, dat is de leeftijd van 4 tot en met ongeveer 7 jaar (groep 1 t/m 3).

De jongste groep kinderen heeft op de begane grond een grote hal met toiletten, een speel/woonruimte, een woonkeuken en een speelruimte waar we met elkaar eten, spelen, bijkomen, knutselen, bouwen, kortom: samenleven.

We zorgen voor verschillende hoekjes waar kinderen kunnen spelen, lezen, uitrusten, zonder dat ze elkaar in de weg komen te zitten.

De ruimten staan in verbinding met elkaar en de deuren staan meestal open, omdat wij de onderlinge verbondenheid en samenhang zichtbaar willen laten zijn. Ook tussen boven en beneden is een verbinding binnendoor en in de buitenruimte treft iedereen elkaar weer. Toch zijn er ook buiten mogelijkheden en hoekjes om apart te kunnen spelen en actief of lui te zijn, waardoor iedereen naar keuze met of naast elkaar kan zijn.

Met buitenspel kunnen alle kinderen door elkaar spelen op het kleuterplein. Jonge kinderen mogen niet naar het lagere school plein, kinderen van de boven-groep alleen na afstemming met hun leiding.

Binnen is de scheiding boven-beneden heel duidelijk voor de kinderen, dat geeft nooit discussie. Grotere kinderen mogen wel beneden spelen, jonge kinderen mogen niet naar boven.

Socrateslaan 22 • 3707 GL Zeist •06 - 1635 7540 jr / 06 - 4576 4055 sr
B. v Tuylllaan 35 • 3707 CV Zeist • 06 - 4417 8346
Bergweg 10 • 3701JK Zeist • 06-17 11 50 33